Jämför fritidshus - få offert från ledande tillverkare

Hitta din bästa fritidshustillverkare och jämför priser

Jämför fritidshus - få offert från ledande tillverkare

Hitta din bästa fritidshustillverkare och jämför priser

Drömmer du om ett eget fritidshus och vill spendera din lediga tid i en sommarstuga eller kanske en fjällstuga? Det finns många olika tillverkare på marknaden som erbjuder fritidshus vilket kan göra det svårt att välja.

Vi erbjuder en tjänst som gör det enklare för dig att hitta ett fritidsboende som passar din budget och dina önskemål. Fyll i vårt formulär och få kostnadsfria offerter från några av Sveriges ledande tillverkare av fritidshus och svar inom 48 timmar. När du använder tjänsten är du inte bunden till något avtal och max tre tillverkare av fritidshus får kontakta dig. Vi samarbetar bara med seriösa aktörer av fritidshus som erbjuder bra villkor och garantier.

 

Så går det till:

Jämför attefallshus

Fyll i formuläret

Svara på sex enkla frågor i formuläret ovanför och fyll i dina kontaktuppgifter. Det tar under en minut. Tjänsten är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Jämför attefallshus

Seriösa tillverkare kontaktas

Din förfrågan landar hos de tillverkare och leverantörer av fritidshus vi samarbetar med, vilket är seriösa företag som erbjuder bra garantier.

Jämför attefallshus

Kostnadsfri offert lämnas

Du blir kontaktad av max tre tillverkare av fritidshus och får deras bästa förslag på fritidshus som är anpassade efter dina önskemål. Jämför sedan deras erbjudanden i lugn och ro. Du kontaktas via e-post eller telefon.

Att tänka på när du ska bygga fritidshus

Att bygga fritidshus är en stor investering och för många ett av sitt livs största projekt. Det är viktigt att det blir som du vill, till den budget du har satt och att allt går korrekt till. Därför är det bra att besöka tomten och området, prata med andra som har byggt hus och ta emot tips och råd från familj och vänner.

För att hitta rätt fritidshus behöver du dessutom prata med flera olika hustillverkare så att du kan ta reda på hur de jobbar, vad som skiljer dem åt och vilken typ av avtal du vill ha. Genom att använda vår tjänst får du kontakt med hustillverkare i ditt närområde som har möjlighet att bygga din fritidsbostad.

Därför ska du använda vår tjänst

Det finns många fördelar med att använda vår tjänst:

Så får du tag på tomt till ditt fritidshus

Det första steget mot ett fritidshus är att ha en tomt att bygga på. Tomten får du antingen genom kommunala eller privata avstyckningar. I andra fall köper du både tomt och hus på samma gång som ett färdigt paket från hustillverkaren.

Nyckelfärdigt fritidshus eller byggsats

När du ska köpa fritidshus kan du välja mellan flera olika alternativ. Du kan välja mellan nyckelfärdigt fritidshus, stomrest eller materialsats. Vad du väljer beror på hur klart du vill att fritidshuset ska vara när det kommer till dig och hur mycket du vill bygga själv. Ett nyckelfärdigt hus är till exempel det smidigaste valet, men också det dyraste.

Entreprenadform

När du ska bygga fritidshus behöver du också fundera på vilken entreprenadform du vill ha – hur mycket du vill göra själv och hur mycket du vill överlåta till andra. De vanligaste formerna är totalentreprenad, generalentreprenad och delad entreprenad.

Totalentreprenad

Totalentreprenad är den enklaste och populäraste formen och det innebär att du skriver avtal med hustillverkaren som tar hand om både projektledning, byggarbete, material och kontakt med underleverantörer. Det innebär allt från markarbete till inkoppling av el och montering av köksluckor.

Generalentreprenad

Generalentreprenad innebär att du tecknar ett avtal med hustillverkaren och ett med generalentreprenören. Ibland skriver du även ett avtal med den som utför grund- och markarbete. Hustillverkaren tar hand om projektledning, produktion och leverans av fritidshuset. På plats tar generalentreprenören över och sköter arbetsledningen mellan alla underleverantörer som elektriker, snickare och VA-montörer.

Delad entreprenad

I en delad entreprenad skriver du ett avtal med hustillverkaren för leverans av fritidshuset men har själv huvudansvaret över arbetet. Du leder bygget och skriver kontrakt med alla underleverantörer. Detta ställer ett högre krav på din kunskap kring nybyggnation, försäkringar och samordning på arbetsplatsen.

Grund och isolering

När du bygger fritidshus behöver du även fundera på vilken grund du ska ha och om du ska göra den själv. Vill du kunna använda fritidshuset året om behöver du även fundera på isolering. Både grund och isolering är något som hustillverkaren kan hjälpa till med.

Behövs bygglov när man bygger fritidshus?

Om du behöver bygglov eller inte beror på hur stort du ska bygga. Bygger du ett attefallshus som är upp till 30 kvm behövs inte bygglov om du redan har ett bygglov på tomten, men däremot en anmälan till byggnadsnämnden. Bygger du ett fritidshus som är större än 30 kvm behöver du ett bygglov. För att få börja bygga måste du ha ett startbesked och innan du får ta byggnaden i bruk måste du ha ett slutbesked. Efter bygglovet måste du bygga inom två år och ha byggt klart inom fem år. Exakta regler kan skilja mellan olika kommuner.